top of page

Is chameleonfolie legaal?

Bijgewerkt op: 19 jul. 2022


Is chameleonfolie legaal?

Ook op deze stoere Volkswagen Golf hebben we een chameleonfolie mogen plakken.

Een veel voorkomende vraag is; "Is een chameleonfolie legaal?".

Hier kunnen we een heel kort antwoord op geven "ja!"


Onze chameleonfolie is legaal, omdat deze een VLT van 80% heeft. VLT staat voor Visible Light Transmission en betekent niets anders dan de hoeveelheid van zichtbaar licht dat door de voorruit kan. Deze moet een bepaald percentage zijn zodat het legaal is. Wij kiezen hierdoor uitsluitend voor een chameleonfolie die 80% VLT heeft en dus legaal is. De chameleonfolie is er een meerdere tinten. Hij is verkrijgbaar is een heldere blauwe kleur en in deze rood/paars achtige tint.


Houd er bij een chameleonfolie altijd rekening mee dat er verschillende aspecten invloed hebben op de zichtbaarheid van de gloed in de auto.

De hellingshoek van de voorruit is hierbij een hele belangrijke. Het verschil hiertussen kan erg groot zijn. Ook is het per keer verschillend, omdat het weer en de wolken hierbij ook grote parten spelen.


Bekijk het verschil maar eens hieronder tussen de Aygo en de X1, en vergelijk dit met bovenstaande Golf. De hellingshoek van de ruit is anders waardoor er een andere kleurenpallet ontstaat.
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page